הסכמי ממון וגירושין

כאשר אתם נמצאים במערכת יחסים עם בן/בת זוג, אוטומטית קמות חובות וזכויות מכוח חוק יחסי ממון בין בני זוג (לזוגות נשואים) או מכוח הדין שנקבע בפסיקה (לזוגות ידועים בציבור).

ככל ואינכם רוצים להיות כבולים בהסדרים הקבועים בחוק ובפסיקה, ומדובר ברצון הגיוני ביותר, שכן הפסיקה נוטה לפרש את החוק באופן המקשה עלינו לצפות כיצד יחולק הרכוש ביום הפרוד, ניתן לערוך הסכם ממון, המוגש לאישורו של בית המשפט ומקבל תוקף של פסק דין להוראותיו, ובכך לקבל את המידה הגבוהה ביותר של וודאות וביטחון שניתן לקבל בסוגיות אלה.

חשוב לדעת שכאשר זוג עומד להינשא, הוא רשאי לאשר את ההסכם גם בפני נוטריון, אולם לאחר נישואי הצדדים יש להביא כל הסכם לאישור בבית המשפט כתנאי לכניסתו לתוקף.

הסכם הממון יכול לכלול בתוכו גם התייחסות לילדי הצדדים, המשמורת והמזונות, אולם שופטים רבים נוטים לא לאשר סעיפים הדנים בילדים שטרם באו אל העולם, ויש לדעת שייתכן וסעיפים אלו יבוטלו במעמד אישור ההסכם.

במסגרת הסכם הממון ניתן להוסיף או להחריג נכסים מתוך מסת הרכוש המשותף, וניתן לקבוע הסדרים הנוגעים לאופן חלוקת הרכוש, אופן הסדרת הפרוד בפועל, הדין שיחול על הצדדים ככל ויעברו לגור בחו"ל במסגרת רילוקיישן ועוד.

גם זוג שלא ערך הסכם ממון רשאי לערוך הסכם גירושין בבואו לסיים את ברית הנישואין, כאשר ההסכם מחליף את ההתדיינות המשפטית היקרה, ובאמצעותו הצדדים כותבים יחד, הלכה למעשה, את פסק הדין בעניינם.

בבואכם לחתום על הסכם ממון או הסכם גירושין, עליכם לוודא כי קיבלתם ייעוץ בלתי תלוי מעורך דין המייצג אתכם ואתכם בלבד (גם אם את ההסכם ערך עבורכם עורך דין "ניטראלי"), הרואה את הצרכים והיכולות שלכם ומוודא כי מדובר בהסכם שלא מקפח אתכם בשום צורה, וכי אתם מודעים לוויתורים שביצעתם במסגרת ההסכם וליתר השלכות ההסכם.

על החשיבות בעריכת הסכמים אלו, מול עורך דין שמתמחה בדיני משפחה לחצו כאן

____________________________________________________________________
האמור באתר זה מהווה מידע כללי בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני

תפריט נגישות